Overvejelser om ruten jorden rundt

Written by Nikolaj on onsdag, 26 juli 2017. Posted in Jorden Rundt

En snak i De Berejstes Klub

Overvejelser om ruten jorden rundt
Jeg var til en rigtig hyggelig fredagsbar i De Berejstes Klub – en fantastisk klub af rejseglade, rejsegale og inspirerende mennesker. Jeg fortalte om vores rejse og ville gladelig svare på spørgsmål. Jeg fortalte om ruten.

Lige nu antager vi at ruten i grove træk hedder: Europa, Nordamerika (op til Alaska og derfra helt ned til Panama), Sydamerika (helt ned i syd), Oceanien (først New Zealand og så Australien), Asien og hjem til Europa ad Silkevejen.

Men jeg har svært ved at finde en god shipping fra Sydamerika til New Zealand. Det er bare ikke en travl strækning. Og svært at finde ud af om det overhovedet er muligt.

Jeg fortalte derfor vores forskellige tanker hvis dette ikke kunne lade sig gøre. Vi overvejede at sejle til Afrika og derfra videre, eller køre tilbage til Nordamerika og derfra sejle til New Zealand – det er nemlig muligt, men lidt en omvej først at køre helt ned til det sydlige Amerikas og så helt op til USA igen.

Der var så en Berejst der sagde: Hvorfor ikke tage fra Europa til Sydamerika, så køre op til Nordamerika og sejle til New Zealand.

Så nu tænker og undersøger jeg igen.  Det er dejligt at være i planlægning og tænkning….men det bliver også fedt bare at komme derud på vejene.

Faktum er vi ikke kommer til at beslutte det før vi er af sted. For hvis Europa fylder os op med ’vestlig civilisation’ så lyder Sydamerika tiltrækkende men hvis vi ikke er så længe i Europa og gerne vil fortsætte i den ”nemme” del af verden så bliver det nok Nordamerika og så må vi se hvad vi gør når vi kommer til næste trin i planen.

Jeg fik dog undersøgt at det tager op til fire uger for en campervan at blive shippet fra Europa til Sydamerika – og vil vi selv sejle med cruise så kan vi faktisk kommer fra Italien til Brasilien på kun 22 dage – det kunne da være sjovt.

Pernille er desværre ikke så let at overtale til krydstogt da hun let bliver søsyg, men måske med et par kilo ingefær, akupunktur og kolde cola kan jeg få hende med – nu må vi se.

Om skribenten

Nikolaj

Nikolaj

Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien.

Nikolaj var på første rejse på cykel i Sverige, så skiferie i Juguslavien. Men føreste gang uden forældre var til Tunesien med skolen itre uger - fantastisk eventyr.

Første rejse helt på egen hånd var til Thailand med en god ven. Af Nikolajs største rejser er to gange næsten et år rundt i primært Asien - først helt alene og anden gang med Pernille.

Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, væres rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.

Tak for

Tak til

 • Gouda

  Gouda

 • TomTom

  TomTom

 • MyPlanet

  MyPlanet

 • ABcamping

  ABcamping