Vores udvendige kahyt på Hurtigruten

Written by Nikolaj on søndag, 17 maj 2015. Posted in Nordkap til Gibraltar

Finnmarken - en udvendige kahyt på Hurtigruten

Globetrotterfamilien anmelder en kahyt på Hurtigruten (Finnmarken)
Jeg havde lovet at anmelde og fortælle lidt mere om vores kahyt på Hurtigruten. Det er en udvendig kahyt på Hurtigrutens skib Finnmarken.

Vores kahyt har en seng, en sofa som kan laves om til en seng og så to køjer som kan slås ned til senge. Altså i alt fire sovepladser.

Der er to koøjer som vi kan kigge ud af – og jeg må indrømme jeg drømmer lidt om et vindue, men så skulle vi have været en etage oppe. Det er dog rigtig fantastisk i forhold til en indvendig ud sigt. Desværre sidder koøjerne bare så højt af vi kun kan kigge ud ved at stå op, så det bliver ikke til meget tid i kahytten med udsigt.

Vi har et fjernsyn som kan vise diverse norske kanaler og måske andet, vi må indrømme vi aldrig brugte det (vi tændte det for at se om det virkede og det var det). Vi har rigtig dejlig meget skabsplads så vi kan sagtens pakke alt vores grej ud – og have plads til to-tre andre familier.

Vi har også et lille køleskab – og det havde været rart at vide på forhånd så kunne vi have taget endnu mere med. Vi har lidt ost, smør, cola og andet så vi kan tage et hurtigt måltid eller lidt køligt at drikke uden at skulle på i caféen.

Vi har også mange bøjler så skjorter og kjoler kan fint hænge op. Der er et ’safe’ altså et pengeskab om man vil. Nok ikke så sikkert som i banken men det er fint at have værdier lidt mere sikkert.

Der er et lille bord og en stol foran et spejl og så er der vist heller ikke plads til mere.

Der er eget badeværelse med toilet og bruser. Det hele komprimeret, men meget effektivt og så man føler man lever småt, men uden at det er umuligt.

Vi parkere klapvognen udenfor og så er der fin plads.

Da jeg sad og læste om kahytterne frygtede jeg lidt hvordan det ville blive at skulle tilbringe seks dage på så få kvadratmeter, men det går ret nemt og den gode udnyttelse fungere bare.

Selvfølgelig ville jeg gerne have haft en suite og det har Pernille og jeg lovet hinanden til vores sølvbryllupsrejse, men på alle måde levede en udvendig kahyt på Hurtigruten op til vores krav.

Om skribenten

Nikolaj

Nikolaj

Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien.

Nikolaj var på første rejse på cykel i Sverige, så skiferie i Juguslavien. Men føreste gang uden forældre var til Tunesien med skolen itre uger - fantastisk eventyr.

Første rejse helt på egen hånd var til Thailand med en god ven. Af Nikolajs største rejser er to gange næsten et år rundt i primært Asien - først helt alene og anden gang med Pernille.

Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, væres rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.

Tak for

Tak til