Sådan fik jeg en mindre autocamper end jeg havde booket – til samme pris

Written by Nikolaj on lørdag, 21 juni 2014. Posted in Canada

Er autocamper (RV) i Canada kan godt blive for stor til familierejsen

Cruise Canada RV 30 foot er over 9 meter lang

Vi har bestilt den billigste autocamper hjemmefra, for at leje en autocamper i en måned koster knaster – så færrest mulig knaster er klart en fordel.

Derfor var vi endt med en såkaldt 30 fods autocamper – ja mærkeligt at den største er den billigste, men det er ren udbud og efterspørgsel og ingen vil åbenbart leje disse kæmper i år.

Jeg har skrækken malet i ansigtet da jeg sidder og regner på sagen. Denne autocamper er 30 fod lang, det er på godt dansk omkring 9,2 meter. Den er også bred og høj og tung og klodset. Faktisk fylder den helt præcist ti (10) gange min egen bil herhjemme. Det er lidt vanvittigt at man må køre den med almindeligt kørekort, men sådan er loven i Canada.

Økonomisk er det også et godt spørgsmål om det kan betale sig for jeg lader mig fortælle at den store bruger en liter benzin på kilometer op ad bakke – og det løber godt nok op.

At tigge om at blive nedgraderet

Vi kan egentligt først få udleveret vores autocamper kl. 15 men allerede lige da de åbner kl. 9 står jeg klar foran døren.

Det er en ung flink tysker som står i receptionen og da jeg fortæller ham at jeg altså har booket kæmpen men om det mon er muligt at få en i standard størrelsen så smiler han. Han ringer ud på værkstedet for at høre hvad de har hjemme og snart kommer bossen selv.

Hvorfor jeg dog vil bytte? Den 30-fods er sprit ny og bare rigtig godt. Det er ikke noget problem at køre den,” fortsætter han.

Jeg er sikker på han har ret men jeg fortæller om min lille bil i Danmark og om min lille familie. Det er meget smartere hvis han giver os den standard som er 25 fod og en større familie den store autocamper med plads til syv.

Han fortæller at han faktisk har en standardstørrelse som jeg godt må få i stedet men den er altså noget ældre og ret brugt.

Jeg lyser op i et stort smil og siger straks ja tak. Hurtigt får tyskeren og jeg kigget på at den er ok, jeg ser en introduktionsfilm og så står jeg med nøglerne i hånden.

Ikke nok med at jeg fik den størrelse jeg ønskede, jeg fik den også flere timer før aftalt så vores rejse kan begynde allerede nu.

>Jeg ved ikke om man altid kan få byttet, men rejser man uden for højsæsonen er muligheden der da, og det kan aldrig skade at spørge.

Om skribenten

Nikolaj

Nikolaj

Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien.

Nikolaj var på første rejse på cykel i Sverige, så skiferie i Juguslavien. Men føreste gang uden forældre var til Tunesien med skolen itre uger - fantastisk eventyr.

Første rejse helt på egen hånd var til Thailand med en god ven. Af Nikolajs største rejser er to gange næsten et år rundt i primært Asien - først helt alene og anden gang med Pernille.

Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, væres rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.

Tak for

Tak til

 • Eureka telte

  Eureka telte

 • Emmaljunga

  Emmaljunga

 • Thule

  Thule

 • MyPlanet

  MyPlanet

Kommentarer til Globetrotterfamiliens blog

Hold da helt op en vild drøm - sejt at I tør drømme så stort. Respekt.

Jens Jens 09. februar, 2017 |

Tak :-) Og vi stresser bare derudaf, men snart er alt pakket og så falder der ro på :-) - Puha.

Nikolaj Wessel Witte Nikolaj Wessel Witte 14. maj, 2015 |

Jeg laver også lister. Jeg bruger dem også sjældent når de lavet, for så sidder de tanker man havde da man lavede listen jo i...

Mette Sørensen Mette Sørensen 14. maj, 2015 |

Karla elskede af køre i hestevogn, hun synes det var sjovt at se en kamel - og aberne og slangerne på makedspladsen. Hun nød også...

Nikolaj Wessel Witte Nikolaj Wessel Witte 05. april, 2015 |

Jeg har selv overvejet Marrakesh med familien. Det lyder som om du kan anbefale byen og landet. Hvis du skal sige bare et par ting som...

Anders Anders 05. april, 2015 |