Når tegninger kommer på museum – også for børn

on lørdag, 21 september 2013. Posted in Sverige - Halland

Vi besøger Teckningsmuseet i Laholm

Når tegninger kommer på museum – også for børn

Mange børn er også glade for at komme med på museer – altså hvis det ikke er for lang tid og man kan fortælle levende om tingene. Eller hvis der er smukke billeder eller endnu bedre tegninger.

Derfor blev jeg også glad og overrasket da jeg så at man i Laholm har dedikeret et helt museum til bare tegninger. Sikken fryd.

Lige da vi kom ind blev vi mødt med masser af tegninger af elefanter – lyserøde, store, små og på mange mærkelige måder. Det var elefanterne der overtalte hele familien til at komme indenfor.

Det var en særudstillinge af Owe Gustafson som hed ’Två Sidor’ altså 'To Sider' og da vi kom ind i næste sal så vi hvorfor. Her er Gustafsons anden side – hans voksne side kan man måske påstå.

Tegningerne talte dog stadig til både voksne og børn for der var stadig hunde – men nu kun i sort og med trekantede hoveder. Eller en sjov mand med hat der ser ud som om han er ved at falde ned af en stol eller er det et omvendt 'h'?

 Owe Gustafson har skabt Sveriges meste populære børneprogram i 70’erne – præget af humor og lystfuld enkelthed, som det hedder på muset og det siger det meget godt.
Hans børneprogram hed ’Fem myrer er flere end fyrre elefanter’....jow... det er måske rigtigt tænker man nok.

For at toppe formiddagen op for vores barn var der nedenunder lavet et sted hvor børn selv kunne prøve kræfter med kunsten – de kunne tegne og søge at kopiere Gustafsons berømte elefanter.

For at gøre det hele perfekt for de voksne var der en café lige ved de skønneste panoramavinduer, med udsigt over ægte sydsvensk landskab med bølgende bakker, skove, marker og floden som gennemskærer Laholm.

Mens vi drak vores kop te fik vi lige lidt bonusinfo, som man siger, muset er bygget udelukkende af kvinder, efter gammeldags principper og designet af en dansk arkitekt. Så blev vi så kloge..