Little Ajungilak

Written by Nikolaj, Karla on mandag, 16 april 2012. Posted in Udstyr

Test og anmeldelse af Little Ajungilak

Little Ajungilak

Et lille barn skal da have en sovepose. En selvfølge som vi var ved at glemme. I bedste stil var vi på vej sydpå (mod varmen) med babyens normale dyne.

En god ven ringende inden afrejsen,  og da han hørte at vi ingen sovepose havde med til Karla, påpegede han det tåbelige i det...

Resultatet blev en Little Ajungilak sovepose.

Hvad kan Little Ajungilak

Little Ajungilak er en såkaldt børnesovepose, også kaldet en juniorsovepose. Den oplagte forskel fra vores voksensoveposer er selvfølgelig størrelsen, men der er også andre forskelle.

Little Ajungilak soveposen er en fiberpose, så den kan vaskes ved 60 grader. Det er bestemt en rigtig god egenskab ved en sovepose til børn der stadig går med ble, bider i alt og generelt ikke har lært at soveposer ikke skal snaskes helt til.

Soveposen har et blødt og behageligt inderstof og en ekstra stor hætte. Hætten og posens størrelse giver barnet lidt mere bevægelsesfrihed.

Da soveposen er til børn (og babyer) har den mere fyld end de tilsvarende voksensoveposer, for ens lille guldklump skal ikke fryse, og de små er mere følsomme overfor kulde end voksne.

Hvem kan passe en Little Ajungilak

Little Ajungilak er skabt til børn op til 105 cm, men hvis du bruger det medfølgende ekstra fodstykke, kan du hurtigt forlænge soveposen, så den passer til børn op til 140 cm i højden.

Har du en baby med der som Karla ikke er mere end 70 cm, så foreslår jeg dig at være lidt kreativ og binde en snor om fodenden.

Dermed undgår du at babyen kan glide helt ned i soveposen og evt. få svært ved at trække vejret.

Tallene for Little Ajungilak
•    Bredde skulderhøjde: cm 75 cm
•    Bredde knæhøjde: cm 65 cm
•    Fodbox bredde: cm 50 cm
•    Lynlåsens længde: 2x90 cm

Materiale:
•    Ydermateriale: balance TX [TM]
•    For: softTX [TM]
•    Fyld: 600 g MTI™ 10

Vægt:
•    1200 g


Little Ajungilak eller Little Mammut

Ja, de skulle nok vælge et navn, men hvis du spørger om det er en Little Ajungilak eller en Little Mammut, så er der kun at sige: Det er det samme. Mammut og Ajungilak er samme firma der bare ikke kan blive enige om at fortsætte under kun det ene navn.

Måske med god grund, for hver især husker vi måske vores første sovepose som sikkert var en Ajungilak, og menneskerne sydpå husker måske deres første som en Mammut.

Vores konklusion på Little Ajungilak

Vi har været rigtig glade for soveposen, både forældrene og Karla.

Det er smart at hun kan bruge den mange år fremover, og så føles den bare rigtig lækker. Der er også flere detaljer som lynlåse på begge sider, den store hætte og lynlåse der 'forsvinder' i behagelige stoflommer som gør den ekstra rar at sove i.

At hun ikke altid gider ligge i en sovepose skyldes hendes sprælske natur, men soveposen har til alles fulde tilfredshed holdt hende varm.

Om skribenten

Nikolaj

Nikolaj

Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien.

Nikolaj var på første rejse på cykel i Sverige, så skiferie i Juguslavien. Men føreste gang uden forældre var til Tunesien med skolen itre uger - fantastisk eventyr.

Første rejse helt på egen hånd var til Thailand med en god ven. Af Nikolajs største rejser er to gange næsten et år rundt i primært Asien - først helt alene og anden gang med Pernille.

Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, væres rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.

Karla

Karla

Karla Wessel Witte er datter i Globetrotterfamilien født i 2011.

Karla begyndte sit rejseliv som otte måneder gammel med tre måneder gennem Europa og hun holdte derfor en familie rekord på at have været i flere lande end hun var måneder gammel - sejt for en etårig.

Karla tog første flyvetur til Usbekistan og inden længe havde hun besøgt fire verdensdele og krydset ækvator. Karla er den sejeste globetrotterpige der har snakket med ægte indianere, set bjørne og vilde elefanter, har set en ko blive malket i Usbekistan og løbet fra aberne på Sri Lanka.

Tak for

Tak til