Et ægte østrigsk måltid i Tyrol

Written by Nikolaj on søndag, 08 juli 2012. Posted in Med baby i bagagen

Schnitzel og lakse-rolade på en østrigsk restaurant

Et ægte østrigsk måltid i Tyrol

Det har været en lang dag. Køreturen har ikke været overdreven lang, men dagen virker lang og varm...

Første skulle vi checke ud af vores telt, have det rengjort og inspiceret (det er altså noget besværligt når man nu er vandt til sit eget hyggelige telt som ingen lejrbosser skal tjekke) så skulle vi have Pernille på hospitalet i Lienz (det tog også sin tid hvor Karla og jeg stod ude på parkeringspladsen i bagende varme og ventede (vi hyggede os fint med god rock og rul på mobilen)) og så over Alperne....

....og gennem tunneller (det kræver stor koncentration af chaufføren, og meget arbejde af moren på bagsædet at holde babyen bare nogenlunde tilfreds) og så var campingpladsen ikke åben endnu og vi måtte vente i den stegende hede til kl. 14 hvor receptionen gad åbne og vi havde ingen frokost fået og var smadder sultne og så … og så... ja med hede og en umulig datter så kommer nerverne på kanten så Pernille og jeg mere end bare vrissede af hinanden.

Nu er alt godt, teltet er slået op, Karla har sovet og Pernille har inviteret på ægte østrigsk aftensmad. Vi skal på den lokale kro og have schnitzel – Wienerschnitzel.

Efter at have beundret deres tyske menukort og ikke helt have forstået det halve er jeg dog ikke helt til den østrigske gourmet – så jeg må spørge kæresten om hendes invitation også gælder andet en pølser og schnitzel? Jo, jo.

Jeg får bestilt en Lakseroulade (gætter vi os til det betyder i menuen) og Pernille går efter den ægte vare; en Wienerschnitzel.

Karla bliver plantet midt på bordet hvor hun til meget stor underholdning for alle vores naboer vinker, smiler og i det hele taget charmerer alt og alle.
Der er ikke noget bedre end bedsteforældregenerationen – de elsker hende og vi takker guderne for vores lille baby bare charmerer og ikke klynker, brokker og piber som hun ellers har gjort noget her på det sidste.

Maden kommer og det smager vildt-tiptop-fantastisk. Jeg har vilde ris til laksen og Pernille har ristede kartofler til det panerede stykke svin.

Som med alle Wienerschnitzler skal den spises lidt hurtigt ellers bliver den bare fedtet og klam.

Jeg kan bedre nyde min mad i sindig ro for det er helt frisklavet og smager dejligt. Karla får lidt af det hele, men vil ikke spise – hun hygger sig med de andre gæster og vinker løs mens hun smiler og griner.

Vi bliver ikke til desserten, det er vist et privilegium vi mistede da Karla blev født. Hun skal hjem i seng i vores eget telt (hun ved udmærket godt at vores telt er vores hjem, for lige mens jeg slog det op blev hun ved med at række ud efter det – jo hun er en ægte rejsende).

Men sikken en dejlig middag som virkelig får os til at glædes over Tyrol, temperaturen er også faldet og alt tyder på en hyggelig aften.

Det er dejligt at rejse i Østrig, Tyrol er en kliche som passer lige i øjeblikket og så er det rart at være tilbage i vores hjem.

P.S. At Karla brokkede sig og var pjevset fandt vi to dage senere ud af skyldtes en ny tand.Den gav hende lidt småfeber, ingen appetit for mad der skulle tygges og generelt var hun bare utilpas. Normalt er hun altid så smilende, glad og charmerende – men en ny tand kan jo slå enhver ud af kurs.

Om skribenten

Nikolaj

Nikolaj

Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien.

Nikolaj var på første rejse på cykel i Sverige, så skiferie i Juguslavien. Men føreste gang uden forældre var til Tunesien med skolen itre uger - fantastisk eventyr.

Første rejse helt på egen hånd var til Thailand med en god ven. Af Nikolajs største rejser er to gange næsten et år rundt i primært Asien - først helt alene og anden gang med Pernille.

Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, væres rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.

Tak for

Tak til