Emmaljunga cerox 2.0

Written by Nikolaj on mandag, 16 april 2012. Posted in Udstyr

Test og anmeldelse af Emmaljunga cerox 2.0

På hele rejsen, altså gennem 3½ måned, har vi haft en Emmaljunga cerox 2.0 klapvogn med os.

Det er en rigtig allround klapvogn, og det var lige hvad vi havde brug for.

Emmaljunga cerox 2.0 er en rigtig klassiker i Danmark, men hvad der virkelig gjorde os meget tilfredse på rejsen, er ikke mindst en del af de detaljer som klapvognen har.

Stellet er fremstillet i letvægtsstål, så den vejer ikke mere end 13 kg.
Helt ærligt, selv med Karla i klapvognen, kunne vi fint bære den ned af en del trapper. Dog har den ikke et godt sted at tage fat på bagsiden, så den ene måtte holde i hjulene.

Styret kan svinge frem og tilbage så man selv vælger kørselsretningen.
Det skal siges at det er utrolig nemt at skifte retning, det tager max ti sekunder. Styret kan nemlig let løsnes og tages over toppen på klapvognen - så ser babyen henholdsvis fremad eller bagud alt efter hvad du ønsker.

Karla elsker at følge med i hvad vi går og laver så i 95% af tiden sad hun med hovedet vendt mod os.

Toppen er meget beskyttende

Kalechen er lavet i Emmaljungas Protex stoffer. Det er nemt at gøre rent - dejligt på Europas støvede landeveje - det er også meget vandafvisende og beskytter også mod sol, vind og kulde.

Det er en rigtig fin feature for at beskytte barnet mod vind, sol og regn er i mange situationer helt afgørende.

Det indbyggede myggenet  er rigtig praktisk da det altid er lige ved hånden. Det kan spændes ned over klapvognen, men der kan altså godt snige sig en enkelt myg ind. Her er en detalje der godt kan forbedres i næste udgave.

Vigtigst af alt; barnet kan ligge ned og sove

Da vi skulle være af sted i så mange måneder, og Karla kun kunne have en vogn med, skulle det være en kombivogn. Vi havde selvsagt ikke plads til både klapvogn og barnevogn, men Emmaljunga cerox 2.0 gjorde det ud for begge.

Karla kunne sidde op og hygge sig, men når trætheden indfandt sig hele to gange om dagen, så sov hun også behageligt i klapvognen.
Ryglænet lægges meget simpelt ned, og der er masser af plads til det lille barn.

Eneste større kritik af Emmaljunga cerox 2.0 er at når Karla lå og sov OG vi ville beskytte hende helt mod solen, så fik vi problemer. I liggestilling kan kalechen ikke slås helt ned uden at den enten smutter ind i hovedet på det sovende barn eller rejser hende lidt op. Det kunne godt være bedre.

Konklusionen

Klapvognen kunne være i vores bagagen. Tjek.

Karla sov sødt i den. Tjek.

Den holdte uden problemer til hele turen. Tjek.

Med andre ord vi har været rigtig godt tilfredse og kan bestemt anbefale andre rejsende, nybagte forældre at vælge Emmaljunga cerox 2.0 hvis de satser på en rigtig god allround kombivogn.

Om skribenten

Nikolaj

Nikolaj

Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien.

Nikolaj var på første rejse på cykel i Sverige, så skiferie i Juguslavien. Men føreste gang uden forældre var til Tunesien med skolen itre uger - fantastisk eventyr.

Første rejse helt på egen hånd var til Thailand med en god ven. Af Nikolajs største rejser er to gange næsten et år rundt i primært Asien - først helt alene og anden gang med Pernille.

Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, væres rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.

Tak for

Tak til