Efter tre timer er du vandt til at køre en stor autocamper gennem Canada

Written by Nikolaj on onsdag, 25 juni 2014. Posted in Canada

En sandhed som ikke helt passe, men du skal nok komme efter det

Et motorhome / RV / Autocamper i Canada - det passer til landet

Før vi lejede vores autocamper sagde alle at efter tre timer så ville man køre en autocamper som var det ens normale bil.

Hmm jeg kan desværre ikke være helt enig, men efter et par dage var jeg ikke længere bange for at køre i vores 25 fods autocamper. Jeg vil dog altid foretrække min dejlige lille bil derhjemme.

Efter at have shoppet helt amok i Wallmart tastede vi bare Calgary West Campground ind og var helt koncentreret om ikke at ramme andre biler, at finde ud af lyskrydsene osv. Ingen af os kiggede på den valgte rute.

Den valgte ruten gennem midtbyen

Det var først på vejen vi så at husene begyndte at bliver højere og højere. De blev mere og mere af stål og spejlglas…. Vi var officielt på vej gennem Calgary centrum, med en syv tons tung autocamper kun få timer efter udlevering.

Uha jeg var ikke helt stolt af situationen, men der var ikke rigtig anden løsning end, at drømme om at Pernille huskede at tage et billede eller to (det gjorde hun ikke, hun var i lige så meget chok som mig) og så koncentrere sig om, at komme hundrede meter videre af gangen.

Frem kom vi og der skete jo ikke noget. Der er noget ved ilddåb der giver hår på brystet og det føltes som meget lang tid senere vi kørte ud på motorvejen.

Rundt i et par sving og så holdte vi foran check ind.

Vi havde hjemmefra bestilt to nætter på denne campingplads for lige at få styr på vores tanker osv. Og lige da vi ankom var jeg meget taknemmelig, for mine nerver var meget flossede.

Jeg havde ikke mistet modet men trængte virkelig til et tur i poolen, noget god aftensmad og lige at få flyttet ind.

Der er bare nogle gange hvor alle ens planer giver mening og denne gang var en af dem, det var rigtig godt at have en ekstra dag, hvor vi bare lige kunne sove ud, spise os mætte og undersøge vores nye hjem på hjul.

Da vi senere kørte mod Banff var jeg selvsikker på en helt anden måde. For det første var det hele ikke 100% nyt for mig og for det andet, er det meget sjovere at køre en autocamper ude på lande- og motorveje end i storbyer. Canadiske landeveje og nationalparkområderne er bygget til store biler.

Om skribenten

Nikolaj

Nikolaj

Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien.

Nikolaj var på første rejse på cykel i Sverige, så skiferie i Juguslavien. Men føreste gang uden forældre var til Tunesien med skolen itre uger - fantastisk eventyr.

Første rejse helt på egen hånd var til Thailand med en god ven. Af Nikolajs største rejser er to gange næsten et år rundt i primært Asien - først helt alene og anden gang med Pernille.

Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, væres rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.

Tak for

Tak til