Den vilde rejsedrøm - world circumnavigation - Jorden rundt

Written by Nikolaj on torsdag, 09 februar 2017. Posted in Jorden Rundt

Måske Danmarks vildeste rejseprojekt

Den vilde rejsedrøm - world circumnavigation - Jorden rundt
campervan_IMG_7150.JPG

Vi går lige nu og drømmer. Vi vil lave en rejse der slår alle de andre. En rejse som bliver vores ’livet vildeste rejse’. Måske endda en af Danmarks største rejser?

Jeg, Nikolaj, har altid haft en drøm om at rejse jorden rundt. Jeg har ikke været helt klar over hvordan – mange planer har været i spil. Jeg har dog vist at det ikke ’bare’ skulle være en jorden-rundt-flybillet hvor vi landede i Thailand, så Australien, så USA og så hjem. Det skulle være en rejse… sådan mere i den gamle klassiske forstand. Man skulle mærke hvor langt der er jorden rundt.

Derfor var min første idé (som jeg stadig drømmer om) at rejse jorden rundt uden at flyve. Altså eget valg af rute (jeg bliver morgensur over restriktioner – altså dem jeg ikke kan lide J ) men forsøge at komme hele vejen på landjorden og havet. Jeg har fundet ud af at for at gennemføre det skal man med fragt/containerskibe og for at sejle med containerskibe skal børnene være mindst seks år – så den er lige udskudt.

Så havde jeg egentligt sagt nej tak til at køre jorden rundt, for jeg elsker ikke så meget at sidde i en bil. Men alligevel blev jeg ved med at være tiltrukket af idéen. Jeg tegnede planen og ruterne – og regnede og regnede. Pernille og jeg satte et år af til projektet for vi mente begge at vi kunne tage Karla (og siden Konrad) ud af skolen et år uden problemer. Men det hele blev forhastet og vi skulle skynde os rundt om jorden. Det blev til en måned Europa, en i Centralasien, to i Sydøstasien, to i Australien og en i New Zealand, tre i Sydamerika og to i Nordamerika – puha det var for fortravlet til vores drøm.

Jeg har på vores verdenskort i stuen skrevet årstallene op med hvor gammel hvert barn er og hvornår de skal i skole – og jeg forsøgte at indtegne og udregne muligheder. Jeg fik det aldrig rigtig til at gå op. Enten skulle vi rejse med så små børn at det ville være vanskeligt at gennemføre noget bare lidt eventyrligt, eller vi stødte ind i skole, først for den store og så dem begge. Jeg var ved at føle mig ret desperat og i tvivl om hvordan jeg skulle få et godt (rejse)liv og stadig give mine børn et fantastisk liv. Derfor var det lidt som at se lyset og virkelig en gigantisk aha-oplevelse da jeg endelig fandt løsningen.

Jeg var gået lidt i stå da jeg faldt over Worldschooling – en rejsende variation af unschooling. Desto mere jeg læser om unschooling/worldschooling desto mere vild er jeg med hele konceptet. Jeg lover at skrive mere om det ved lejlighed, men for nu, var det vigtigste for mig, at jeg så en mulighed hvormed vi uden problemer kunne udvide rejsen og have tid til alt det jeg ville nå.

Karla og Konrad skulle ikke tages ud af skolen – de skulle ikke ind i skolen, men skoles på verdens landeveje.

Derfor er vores drøm nu ved at stå klar og lyser som en aftenstjerne. Det vi arbejder henimod, er at køre jorden rundt i en campervan i fem år – eller hvor lang tid det nu tager.

Vi har droppet bagkanten

Vi har valgt at sige rejsen tager fem år, men det kan være den i virkeligheden tager tre år eller ti år det gør ikke noget for vi skal ikke nå tilbage til noget bestemt.

Langsomt men sikkert er vores rejsedrøm ved at tage form. Det er som om vi nu har truffet valget og derfor kan arbejde sikkert og konkret frem mod det. Der er meget der skal sikres og ordnes før vi kan vinke farvel og bare rejse ud mod horisonten.

Målet er at gøre os så uafhængige af arbejde, skole… alt, at vi selv 100% bestemmer hvordan, hvornår og hvorfor vi rejser som vi gør.

Det betyder ikke vi ikke vil savne Danmark, venner og familie – det vil vi og vil også invitere dem ud til os og tage hjem og besøge dem.

Vi er også realistiske og åbne overfor, at vi enten kan løbe tør for penge og må hjem for at tjene nogle eller børnene kræver at komme i skole. Hvis børnene ønsker at komme i skole vil vi lytte og finde en god skole hvor vi er og giver det ikke det de søger er vi selvfølgelig åbne for at rejse til Danmark i en periode … men mon ikke de elsker en evig ferie?

Men det som er vigtigt for os, er at der ikke på forhånd er en aftale om hvornår vi skal være tilbage i Danmark. Vi mærker efter og føler og fortsætter så lange vi vil, holder ferie når vi vil, bliver tre måneder hvis vi vil.

Skabe arbejde som digitale nomader

Vores første punkt er at forsøge at skabe vores job lokationsuafhængigt som det så flot kunne hedde, eller mere på moderne dansk som digitale nomader. Ved at skabe et firma hvor vores arbejde er online kan vi tage det med og dermed arbejde undervejs.

Vores første firma som vi opstartede for en del år siden var egentligt også beregnet til at være primært eller kun online men langsomt ’sneg’ der sig offline arbejde ind. Jeg holdt flere og flere foredrag og de skal jo afholdes i Danmark, derfor var vi altid bundet af det.

Det er først inden for det sidste års tid, vi virkelig har indset værdien af uafhængigheden – værdien af 100% selv at kunne bestemme alt.

Derfor vælger vi også denne gang uafhængigheden over økonomien og arbejdstiden. Vores nyeste projekt bliver en bragende succes – det er helt sikkert ;-) – og hedder www.rejseruter.dk hvor vi på den ene side laver rejseruter som folk selv booker og vi på den anden side tilbyder hjælp til at lave den perfekte, personlige rejserute. Det bliver rigtig spændende og lige nu har vi stor tiltro til projektet.

Det smarte ved det hele er jo netop at vi kan sidde hvor som helst i verden – ja faktisk er det bedre at rejse mens vi tjekker hoteller, ruter, ture, oplevelser osv….for det er jo det vi skriver om og arbejder med.

Hvor gamle skal børnene være?

Spørgsmålet om børnenes alder ved afrejse er svært og noget som vi har tænkt meget over. Vi har hele tiden sagt at de helst skal være ble- og lurfri. Men en anden del af os har det også sådan at vi bare skal komme af sted og så tage tingene som de kommer.

Svaret er nok bare: når det passer vores familie. Vi er klar når muligheden byder sig – og også klar over hvilke restriktioner det giver at rejse med en toårig.

Rejseplanen er jorden rundt

Vi vil køre fra Danmark og måske, hvis vejret er til det, udforske vores eget land først, så fortsætte ned i Europa. Nu har vi to gange rejst rundt i Europa i tre måneder så vi har set meget, men slet ikke nok. Vi mangler meget i Østeuropa og der er flere lande – særligt Frankrig og Spanien vi meget gerne vil genbesøge.

Når vi så bliver færdige med Europa for denne gang så sejler vi (eller i hvert fald bilen, vi har ikke besluttet om vi flyver eller sejler) til Amerika. Vi regner med at begynde i det sydlige USA og så køre op gennem hele landet mod Alaska. Canada – puha der er så meget vi vil se, så en gang op og en ned må være absolut minimum.

På vej sydpå fra Alaska mod Mexico og videre gennem hele Centralamerika ….. og så tror jeg ikke vi laver planen videre, men hele Sydamerika, videre til New Zealand og Australien, så Asien og Silkevejen og Europa igen. Vi er blevet fem år ældre og en million oplevelser rigere. Ja det er planen, virkeligheden bliver sikkert en anden, for det er jo en del af det hele: Fleksibilitet og drømme.

Der er stadig mange brikker der skal falde på plads…men nu er drømmen klar og vi arbejder bevidst hen mod den.

Om skribenten

Nikolaj

Nikolaj

Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien.

Nikolaj var på første rejse på cykel i Sverige, så skiferie i Juguslavien. Men føreste gang uden forældre var til Tunesien med skolen itre uger - fantastisk eventyr.

Første rejse helt på egen hånd var til Thailand med en god ven. Af Nikolajs største rejser er to gange næsten et år rundt i primært Asien - først helt alene og anden gang med Pernille.

Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, væres rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.

Tak for

Tak til

 • Dometic

  Dometic

 • Gouda

  Gouda

 • ABcamping

  ABcamping

 • Cybex

  Cybex