Cannonball Run Europe kom forbi Harzen

Written by Nikolaj on tirsdag, 04 august 2015. Posted in Nordkap til Gibraltar

En pludselig oplevelse midt i Harzen

Cannonball Run Europe nu i Harzen

Her troede vi at vi skulle have en stille aften, men festen kom rullende forbi i form af det legendariske Cannonball Run.

Det er et løb, et billøb. Det er lidt sært og vil vist meget gerne kendes som MEGET sært. Alle bilerne er sjove, mange er sportsvogne, nogle er ambulancer og politibiler, andre er autocampere og alle er de udsmykket med fjollede tegn og klistermærker.

Det er Cannonball Run i Europa hvor de gennem seks dage, hvert år, kører en meget hemmelig rute. Det gælder ikke om at komme først – det ville nok være ulovligt, da det foregår på offentlige veje – men det gælder om at have det sjovt og være med.

Jeg kender det ærligt talt mest fra en film fra 80’erne, hvor de hele tiden er på kanten af loven og den var da sjov, men også noget fra en lidt glemt tid.

Nå men her står vi, i 2015, midt i virkeligheden i Harzen og så begynder mærkelige dythorn, underlige mekaniske og bippende lyde. Der er tågehorn og trillende sirener.

Der ankommer en god stak af nutidens kulørte og selverklærede eventyrere. Har de det sjovt? Ja det kan der ikke herske tvivl om J. Forstyrrer de alles nattesøvn, jo jo det må vi indrømme.

Og næste morgen er de tidligt oppe og jeg kan da godt undres om de er helt klar til at sætte sig bag rattet i en bil, men afgangen bliver skudt i gang med samme stil, som da de kørte over målstregen aftenen før.

Jeg må indrømme det er da lidt sjovt at have set ”a blast from the past” eller måske vil de heller kaldes det legendariske Cannonball Run. En lille del af mig vil faktisk rigtig gerne være med en gang, men med min ”glæde” ved at køre bil bliver det nok i et andet liv – men sjovt var det, at se dem.

Om skribenten

Nikolaj

Nikolaj

Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien.

Nikolaj var på første rejse på cykel i Sverige, så skiferie i Juguslavien. Men føreste gang uden forældre var til Tunesien med skolen itre uger - fantastisk eventyr.

Første rejse helt på egen hånd var til Thailand med en god ven. Af Nikolajs største rejser er to gange næsten et år rundt i primært Asien - først helt alene og anden gang med Pernille.

Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, væres rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.

Tak for

Tak til

 • Spejdersport

  Spejdersport

 • Dometic

  Dometic

 • MyPlanet

  MyPlanet

 • Lonely Planet

  Lonely Planet