Bergen er en af verdens mest charmerende byer

Written by Nikolaj on lørdag, 23 maj 2015. Posted in Nordkap til Gibraltar

Bergen set med familiens øjne

Bergen er en af verdens mest charmerende byer

Vi har en dag i Bergen og der er så meget at byde på, så hvor skal vi begynde? Pernille og jeg var i Bergen for ca. fem år siden og elskede byen. Nu glæder vi os til at vise Karla alle de dejlige steder (Konrad er nok lidt ligeglad men hygger bare med os).

Vores første stop skal helt sikkert var Fløibanen. Det er en funicular, eller et-sporet lille tog, eller hvad man vil kalde to togvogne der hives op ad bjerget lige her i kanten af Bergen.

Fløibanen i Bergen mod toppen med GlobetrotterfamilienTuren derop byder på en skøn udsigt over Bryggen, Bergen og fjorden omkring byen. Langsomt trækkes vi op og op.

Det er køligt her på toppen sidst i maj, det blæser men solen skinner også. Jeg elsker udsigten her på toppen, men Karla spotter straks den store legeplads bagved. Ikke nok med den er meget stor og rigtig god og meget savnet og virkelig spændende legeplads, men det er også en troldelegeplads.

Lige foran legepladsen er en stor trold og det første Karla siger er ”Jeg tror det er Olde Bolles legeplads” (altså fra ”Oppe i Norge der boede tre trolde, Troldefar, Troldemor og lille Olde Bolle….” og den historie om trolde jeg har fortalt Karla hver aften).

Hun leger og leger til vi til sidst er nødt til at hive hende ned for vi skal også se andet i Bergen.

Trolden på toppen af Fløien i Bergen - lige foran legepladsenOm eftermiddagen hygger vi os på Bryggen. Disse skønne gamle træhuse lige ned til havnen hvor hele områderne bagved også er opført i træ. Det er yders charmerende og historien her fortæller om Bergen som en Hansastad. Spændende er det, men nok mest for voksne så efter en hval-sandwich (som Karla insisterer på) hopper vi på bussen til Bergens Akvarie.

Bergens Akvarie for voksen og børn

Lige da vi kommer ind i Bergens Akvarie skal pingvinerne fodres og det er altid en oplevelse. Indenfor er der søstjerner som man må klappe og krabber man kan samle op. Der er også fisk som små børn giver deres sutter (det er karper som åbenbart gider snuppe en sut når der er lidt mad indeni).

Vi er også meget fascinerede af den glastunnel man kan gå igennem med smukke fisk og et par hajer som svømmer rundt om og over en. Der er virkelig mange smukke, farverige og mærkelige fisk.

Karla kigger ind i fiske og haj tunnelen i Bergens Akvarium

Karla kan bruge timer på at kigger på fiskene og krokodillerne og slangerne og alle de andre dyr som findes herinde.

Udenfor igen kigger vi forbi søløverne inden vi snart alle må indrømme vi er helt trætte og går tilbage til vores hotel.

Heldigvis bor vi på Bryggen så det er supercentralt og nemt at skaffe lidt hurtig aftensmad. For vi har ikke mere energi. Elsker Bergen :-)


 

Om skribenten

Nikolaj

Nikolaj

Nikolaj Wessel Witte er far i Globetrotterfamilien.

Nikolaj var på første rejse på cykel i Sverige, så skiferie i Juguslavien. Men føreste gang uden forældre var til Tunesien med skolen itre uger - fantastisk eventyr.

Første rejse helt på egen hånd var til Thailand med en god ven. Af Nikolajs største rejser er to gange næsten et år rundt i primært Asien - først helt alene og anden gang med Pernille.

Professionelt har Nikolaj holdt over 750 foredrag, været rejsevært på DK4, været chefredaktør på Adventure World / Opdag Verden, skrevet masser af rejseartikler, væres rejseekspert på DR (Magasinet Penge), været fast rejsefortæller i radioen på P4 og blevet interviewet til diverse magasiner og aviser.