At have et sensitivt barn med på rejse og camping

on onsdag, 12 august 2015. Posted in Nordkap til Gibraltar

Campinglivets kan både have glæder og udfordringer. Heldigvis flest glæder!

At have et sensitivt barn med på rejse og camping

Lidt om hvordan man passer på sit sensitive barn på camping ferien, så alle får mest muligt ud af campingturen.

Mange mennesker har mange meninger om at kalde børn og voksne for sensitive. Nogen mener det er at sygeliggøre ganske normale børn. Andre mener man bruger det som undskyldning for et umuligt barn og igen andre mener man jo bare skal møde sit barn hvor det er og reagere derefter.

Jeg personligt synes der er gode grunde til at bruge begrebet. Allervigtigst synes jeg det er nemmere. Det er nemmere at snakke om glæder og udfordringer og jeg skal ikke først bruge en halv time på at beskrive alle aspekter af mit barn.

Ved at bruge ordet sensitiv forstår de fleste rigtig meget om min datter i et ord i stedet for tusind, ja jeg er sgu nok lidt doven!

Desuden forstår jeg rigtig mange ting om min datter (og mig selv, skal det lige siges), hvorfor hun reagerer voldsomt i lige den situation og hvordan det kan være at hun, ift sin alder, forstår alt for meget. Det giver nogen redskaber til at gøre hverdagen nemmere, redskaber jeg nok selv havde fundet på, på et tidspunkt, men der kunne være gået noget længere tid!

Så nej selvfølgelig skal det ikke bruges som en undskyldning eller en sygeliggørelse eller alt muligt andet. Men et begreb som et redskab, det forstår akademikeren sig på!

Lang indledning ja, men jeg syntes den var nødvendig fordi der har været megen kritik af begrebet sensitiv på det seneste.

Og hvad gør man så når man rejser? Specielt når man er på camping? Der er jo mennesker overalt hele tiden. Mennesker man skal forholde sig til som lille (og stort) sensitivt menneske.

Vi klarede at gøre alt det forkerte (eller i hvert fald en hel del forkert) her i løbet af den første uge... Alt for lange køredage med flere besøg undervejs. Tog pladsen lige ved siden af legepladsen...

Glemte at bare være der for børnene de første par dage og i stedet mene at alt skulle på plads og organiseres i campletten.

Og ikke bare køre videre da det viste sig at være en dårligt organiseret campingplads hvor der af forskellige grunde simpelthen har været for meget larm!

Men vi har jo lært af det!

Med hjælp fra søde mennesker der også selv kender til sensitive børn (se der var det smart jeg kunne søge på præcis det ord, så kom der mange gode råd frem der bare virker!) har vi nu besluttet at vi tager afsted fra denne plads.

Vi troede det bedste var at blive længst muligt samme sted, men altså ikke hvis det ikke fungerer. Vi har også indført roligtid midt på dagen. Det er smart af to grunde: fra 12 til 15 er der bare varmt så det er smart at sidde stille i skyggen og så får alle lige mulighed for at finde ind til roen i hovedet og kroppen.

Og fremover bor vi IKKE lige ved legepladsen eller grillhytten eller bierstuben!

Allermest glæder vi os vidst bare til det bliver lidt mere lavsæson. Husker ikke fra sidste lange tur at have oplevet så meget uro på campingpladserne.

Den allerstørste glæde ved vores sensitive barn, er at hun er fandens god til at opleve ting og se dem udfra sin verden og få os andre til at opleve alting som fra ny. Desuden får hun os til at huske på at få ro på og ikke skulle skynde os.

Lære at sætte spørgsmålstegn ved hvorfor vi har så travlt!